Τελευταια Νεα

11 Αυγ 2013

Η Πέπη Δημητρούκα μιλάει για τη διοργάνωση Promo Fight 1 στο Αγρίνιο

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη διοργάνωση Promo Fight 1 η Πέπη Δημητρούκα μίλησε για την ενασχόλησή της με το Muay Thai, τον προπονητή της Παύλο Καπώνη και την αναμέτρησή της με τη Νίνα Γράψα στους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 7 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Αγρινίου. Η αθλήτρια που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Αγρίνιο, αναφέρθηκε στην αγάπη της για το άθλημα και την προτροπή του προπονητή της να συμμετάσχει σε αγώνες. Δήλωσε χαρούμενη που θα βρίσκεται στο Promo Fight 1 και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει μια διοργάνωση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλες διοργανώσεις που γίνονται στην Αθήνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Πέπης Δημητρούκα στον Παντελή Χατζηστυλιανό:

Πέπη πως αποφάσισες να ξεκινήσεις το Muay Thai;

Πιστεύω ότι είχα από μικρή το μικρόβιο μέσα μου. Μου άρεσαν οι πολεμικές τέχνες. Λόγω συγκυριών δεν έτυχε να ξεκινήσω κάτι σε μικρότερη ηλικία. Κυρίως λόγω σχολείου και σπουδών. Αποφάσισα να ξεκινήσω για εκγύμναση και στη συνέχεια κατέβηκα και σε αγώνες. Η ενασχόληση λοιπόν οφείλεται στο ότι μου άρεσε και με παρότρυνε ο αδερφός μου, που ασχολούνταν σε πιο μικρή ηλικία.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να συμμετέχεις σε αγώνες;

Η προτροπή του δασκάλου μου. Ξεκινώντας δεν είχα σκοπό να παίζω σε αγώνες. Σιγά σιγά είδα ότι μου άρεσε πολύ. Έκανα διπλές προπονήσεις καθημερινά και επειδή το αγαπούσα πολύ, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Έβλεπα ότι ανεβαίνω επίπεδο και μαζί με το δάσκαλό μου αποφασίσαμε να κατέβουμε σε αγώνες.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Θα σου μιλήσω γενικά. Καλύτερες στιγμές είναι αυτές που βρίσκομαι στο ρινγκ και ακούω τις κραυγές των φίλων μου και νιώθω τη στήριξη του κόσμου. Από τη στιγμή που ανεβαίνω μέχρι να κατέβω. Μου αρέσει πολύ και δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο. Χειρότερη στιγμή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Κάτι που να με έχει στιγματίσει. Αλλά για τους αθλητές χειρότερες στιγμές είναι όταν υπάρχουν τραυματισμοί. Και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είχα κάποιον.

Στον κόσμο γενικά υπήρχε ή υπάρχει η εκτίμηση πως ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος. Εσύ έχεις συναντήσει τέτοια κλισέ και προκαταλήψεις;

Όπως είπες στην αρχή υπήρχε αυτή η άποψη. Πλέον δεν υφίσταται αυτό. Καμία προκατάληψη. Η αντιμετώπιση είναι άψογη από όλα τα παιδιά και μας βλέπουν ισάξια. Θα σου φέρω παράδειγμα τη σχολή μας όπου υπάρχουν μέρες που οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες στην προπόνηση. Και σε διοργανώσεις οι γυναίκες μπορούν να προσφέρουν εξίσου συναρπαστικό θέαμα. Πιστεύω πως δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε.

Υπάρχουν πράγματα που στερείσαι;

Δεν το βλέπω σα στέρηση, γιατί είναι επιλογή μου. Σαφώς και θέλει θυσίες. Περιορίζονται τα ξενύχτια, αλλά μεγαλύτερη στέρηση υπάρχει στο φαγητό και ιδίως στα γλυκά. Με γεμίζει όμως αυτό που κάνω και είμαι διατεθειμένη να κάνω θυσίες.

Θα μας πεις κάποια πράγματα για τον προπονητή σου τον Παύλο Καπώνη;

Ο προπονητής παίζει το σημαντικότερο ρόλο για τον αθλητή. Ο Παύλος Καπώνης για μένα είναι πρότυπο. Σπουδαίος αθλητής, σπουδαίος προπονητής και πάνω απ' όλα σπουδαίος άνθρωπος. Με έχει στηρίξει πάρα πολύ και του οφείλω ότι έχω πετύχει ως τώρα. Μας βοηθάει και μας αγαπάει πολύ. Και μας μεταφέρει την αγάπη του για το άθλημα. Και όταν δουλεύεις καλά, έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποιες είναι οι οδηγίες του και γενικά τι κάνει ενδιάμεσα στους γύρους μέσα στους αγώνες;

Οι οδηγίες είναι ανάλογες με το πως πάει ο αγώνας. Προσπαθεί να με ενθαρρύνει και να με στηρίξει. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει ο αθλητής στο ρινγκ. Το μυαλό μας είναι στον αγώνα και στο ότι μας λέει ο προπονητής.

Υπάρχει κάποια αθλήτρια που θαυμάζεις;

Σα λάτρης του Muay Thai θεωρώ ότι η Μαριάννα Καλλέργη είναι κορυφαία στο άθλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μου αρέσει η τεχνική της και ότι παίζει με μυαλό. Είναι χαμηλών τόνων και ξέρει τι κάνει.

Τι θεωρείς ότι μετράει περισσότερο; Το μυαλό ή η δύναμη;

Σαφώς μετράει η δύναμη, αλλά περισσότερο μετράει το μυαλό. Θεωρώ πολύ περισσότερο το μυαλό.

Ποιες ήταν οι σκέψεις σου όταν σου έγινε η πρόταση να αγωνιστείς στο Promo Fight 1;

Χάρηκα πάρα πολύ και δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Θέλω να ευχαριστήσω το δάσκαλό μου Παύλο Καπώνη και το διοργανωτή Γιάννη Παγανιά που μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ μέσα στο Αγρίνιο. Την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Είναι μεγάλη τιμή.

Στις 7 Σεπτέμβρη θα αντιμετωπίσεις τη Νίνα Γράψα που είναι επίσης από το Αγρίνιο. Τι περιμένεις στον αγώνα σας;

Η Νίνα Γράψα είναι μια έμπειρη αθλήτρια. Χαίρομαι που παίζω μαζί της. Όπως όλοι οι αθλητές θα ανέβω στο ρινγκ για να πάρω τη νίκη. Γι' αυτό προετοιμάζομαι και αυτός είναι ο στόχος μου. Θα είναι σίγουρα ένας πολύ δυνατός αγώνας.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για τη διοργάνωση και τους αθλητές που θα βρεθούν στο ΔΑΚ Αγρινίου;

Η κάρτα αγώνων είναι πολύ δυνατή. Τα ζευγάρια είναι καλά ταιριασμένα και οι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου. Θα είναι πολύ δυνατοί αγώνες και το θέαμα θα είναι πολύ ωραίο.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο που θα παρακολουθήσει τους αγώνες;

Ο κόσμος που θα έρθει θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Θα είναι πλούσιο το θέαμα και πολύ καλοί αγώνες. Πρέπει να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια. Θα είναι μια διοργάνωση που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες διοργανώσεις της Αθήνας. Και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο ΔΑΚ Αγρινίου στις 7 Σεπτεμβρίου.


« PREV
NEXT »