Τελευταια Νεα

30 Αυγ 2013

Με άλλον αέρα...

Το πρώτο τρίποντο δίνει φτερά στον Παναιτωλικό. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ αποτέλεσε για την Παναιτωλικό μια τεράστια επιτυχία, που τα “απόνερά της” είναι ακόμα ορατά στην ποδοσφαιρική κοινότητα. Νίκη που δίνει άλλο αέρα στην από δω και πέρα προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα. Και τώρα είναι που θέλει να επενδύσει στα οφέλη αυτής της επιτυχίας.
Με δεδομένο το δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, μπορούσε ο Παναιτωλικός να μείνει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή μετά τα ματς με ΠΑΟ (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός, αλλά χωρίς κόσμο), ακόμα και αν η απόδοσή του και η γενικότερη αγωνιστική του παρουσία ήταν πολύ καλή. Με ομάδες που διαθέτουν “βαριά φανέλα” έπαιζε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και το ενδεχόμενο να μείνει στο μηδέν, ήταν πολύ πιθανό.
Η ήττα από τον Παναθηναϊκό πίκρανε πολλούς, αλλά ταυτόχρονα πείσμωσε τους παίκτες και όλους τους ανθρώπους της ομάδας, που γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητές τους. Το έδειξαν στο δεύτερο παιχνίδι, στο οποίο ο Παναιτωλικός ξεκινούσε με (θεωρητικά) ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Οι κυανοκίτρινοι ανέτρεψαν τα προγνωστικά και έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά τους επικρατώντας δίκαια. Με πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, το οποίο από νωρίς έφεραν στα μέτρα τους.
Από το βράδυ του Σαββάτου το κατόρθωμα του Παναιτωλικού είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που ανάγκασε τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ σε ήττα. Κυρίως δε, επειδή δεν του “έκλεψε” το τρίποντο, αλλά το πήρε πανάξια παίζοντάς τον στα ίσα.
Έχοντας ήδη τρεις βαθμούς στο ταμείο του, έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και από βαθμολογικής άποψης. Αλλά απέχει πολύ από το να θεωρεί κανείς ότι όλα από δω και μπρος θα είναι ρόδινα. Άλλωστε η επόμενη τετράδα των αγώνων είναι ακόμα πιο δύσκολη. Η αρχή την πρώτη του μήνα στην Κομοτηνή που ξεκίνησε με δύο εκτός, στις 15 με τον Εργοτέλη και στις 22 με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο και στο τέλος Σεπτεμβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη.
Προσγείωση
Πέραν της μεγάλης βαθμολογικής σημασίας που έχει η νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσε και μια τεράστια πηγή θετικής ενέργειας για τον Παναιτωλικό. Που καλείται να την αξιοποιήσει άμεσα και να κάνει βήματα προόδου στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι της Κυριακής στην Κομοτηνή οφείλει να δείξει αν μπορεί να τα καταφέρει.
Το πρώτο ζητούμενο είναι η προσγείωση. Καλή η νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά δεν εξασφαλίζει από μόνη της την επιτυχία και στο επόμενο ματς. Πολλές φορές οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα αν πάρουν αέρα τα μυαλά. Το παράδειγμα του ΠΑΟΚ που ήρθε στο Αγρίνιο με νωπές τις δάφνες μιας πολύ μεγάλης επιτυχίας του με την ισοπαλία με τη Σάλκε, είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τον Παναιτωλικό.
Οφείλει να παραμείνει προσγειωμένος και προσηλωμένος σ’ αυτό που με συνέπεια κάνει εδώ και καιρό: Στη δουλειά που θα τον βελτιώσει ακόμα περισσότερο και στην προσπάθεια που καταβάλει να διεκδικήσει ότι του ανήκει στο φετινό πρωτάθλημα.
Πρέπει, λοιπόν, να παραμείνει προσγειωμένος, για να μην προσγειωθεί ανώμαλα την Κυριακή δίνοντας το τρίτο φετινό του παιχνίδι στην ακριτική πρωτεύουσα της Ροδόπης, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει με τον Πανθρακικό σε επίπεδο Super League.
Σχεδόν πλήρης
Πολλούς μήνες έχει ο Μάκης Χάβος να δει (σχεδόν) όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Αν αναλογιστεί κανείς ότι άρχισε το πρωτάθλημα πηγαίνοντας στη Λεωφόρο με μείον οκτώ και με τον ΠΑΟΚ μετρούσε μείον πέντε, ε, τώρα ο Παναιτωλικός είναι πλήρης. Χωρίς τους τραυματίες Πόι – Καλί και τους ανέτοιμους Στεφανάκο, Κουτρομάνο.
Στο ματς με τον ΠΑΟΚ έμειναν εκτός αποστολής εκτός των παραπάνω και των τιμωρημένων Σφακιανάκη, Κουτσοσπύρου, Δάρλα, οι Μουμίν – Πασάς. Τώρα που επιστρέφουν οι τρεις που εξέτισαν την ποινή τους, θα κληθεί να “κόψει” περισσότερους από την αποστολή.
Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να κάνει και καλύτερες επιλογές, αν κρίνει ότι ανάμεσα στους απόντες της περασμένης αγωνιστικής υπάρχει κάποιος (ή κάποιοι) στον οποίο μπορεί να στηριχτεί την Κυριακή.
Στο ρόστερ προστέθηκε και τυπικά πλέον, ο Κάρλος Άσκες, ο οποίος είναι στη διάθεση του προπονητή, αφού ακολουθώντας την καλοκαιρινή προετοιμασία της Μπενφίκα, βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.
Απουσίες για Πανθρακικό
Προβλήματα έχει και ο αντίπαλός του, αφού ο Εμπόου τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι του Πανθρακικού στην Ξάνθη. Τραυματίας παραμένει και ο Σαρακατσάνος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μακρυδημήτρη, ο οποίος έχει ενοχλήσεις και η συμμετοχή του θα κριθεί τις επόμενες μέρες.
Απέναντί του ο Παναιτωλικός θα βρει δύο ποδοσφαιριστές που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα του. Ο Ντενίς Μπαϊκαρά έγινε μόνιμος κάτοικος Κομοτηνής μετά την αποχώρησή του από το Αγρίνιο, ενώ πριν λίγες μέρες αποκτήθηκε ο Νίκος Κατσικοκέρης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ
εφημερίδα «Συνείδηση»
« PREV
NEXT »