Τελευταια Νεα

26 Αυγ 2013

Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος: Όνειρο ζω…

Το όνειρο κάθε νεαρού ποδοσφαιριστή είναι ένα και μοναδικό: Η στιγμή που θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας του και θα μπει στο γήπεδο συμμετέχοντας σε επίσημο παιχνίδι. Ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος έζησε το όνειρό του το βράδυ της περασμένης Κυριακής…

Στο 76’ λεπτό του αγώνα της ομάδας μας με τον Παναθηναϊκό, σηκώθηκε από τον τέταρτο διαιτητή η πινακίδα με τον αριθμό της φανέλας του: 28. Μπήκε στη θέση του Νταμιάν Μπελόν και έκανε το ντεμπούτο… της ζωής του. Πρώτο επίσημο ματς με τον Παναιτωλικό. Πρώτο παιχνίδι του στη Super League. Πρώτο παιχνίδι μιας καριέρας που θέλει να έχει πολλά – πολλά παιχνίδια. Και επιτυχίες. Και διακρίσεις.
«Ένιωθα όμορφα όταν ήρθε η στιγμή να μπω στο παιχνίδι. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Πραγματοποίησα το όνειρό μου. Ήταν ο στόχος για τον οποίο δούλευα τόσα χρόνια. Και έγινε πραγματικότητα σε ένα ιστορικό γήπεδο απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα», τονίζει ο νεαρός άσσος του Παναιτωλικού, που ακόμα δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί. 
Μπήκε στο γήπεδο με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος και έδειξε μαχητικότητα, κάνοντας πολλούς ν’ αναρωτηθούν “ποιος είναι αυτός ο νεαρός που μπήκε στη Λεωφόρο με τέτοια φόρα”. Είναι ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος, με καταγωγή από την Ηλεία, μεγαλωμένος στη Ρόδο. Γεννήθηκε στις 10.08.1994 και στα δεκαοχτώ του ήρθε στον Παναιτωλικό, το καλοκαίρι του 2012. Σε λιγότερο από ένα χρόνο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και στις 18 Αυγούστου έδωσε τα επίσημα διαπιστευτήριά του.
«Πατώντας το χορτάρι για ένα δύο λεπτά είχα αρκετό άγχος. Μετά τα ξέχασα όλα. Έζησα τη στιγμή που ονειρευόμουνα από μικρό παιδί, ν’ αγωνιστώ σε ένα γήπεδο με τόσο κόσμο. Μετά προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για την ομάδα και τον προπονητή. Τον ευχαριστώ. Σ’ αυτόν οφείλω ότι πραγματοποίησα το όνειρό μου. Τώρα έχω μεγαλύτερη υποχρέωση να δουλεύω συνεχώς, να γίνομαι καλύτερος και μακάρι να μπορέσω κάποια στιγμή να καθιερωθώ στον Παναιτωλικό».
Επόμενος στόχος να παίξει και μπροστά στο κοινό της ομάδας του. «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις μπροστά τους φιλάθλους της ομάδας σου. Ο Παναιτωλικός έχει υπέροχο κόσμο που τον στηρίζει παντού. Το γνώριζα από παλιότερα, το έχω διαπιστώσει από πέρσι που ήρθα στο Αγρίνιο».
Η παρουσία του στην επαγγελματική ομάδα και το ντεμπούτο του στη Super League, αποτελεί “μήνυμα” για όλα τα νέα παιδιά των τμημάτων υποδομής του Παναιτωλικού (και όχι μόνο) που ονειρεύονται κάτι ανάλογο. Ο Στέφανος τους προτρέπει: «Κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να σταματάει να δουλεύει και να προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνεται. Πρέπει να βρίσκεται κοντά στο επίπεδο της πρώτης ομάδας για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα παρουσιαστεί. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από τη β’ έως την α’ ομάδα και μόνο η δουλειά την καλύπτει».

*Από το mach programme της ΠΑΕ που κυκλοφόρησε για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ
« PREV
NEXT »